منوی دسترسی
بررسی تاثیر هوش هیجانی در بالا رفتن یادگیری

تاثیر هوش هیجانی در یادگیری کودک دوزبانه

تاثیر هوش هیجانی در یادگیری کودک دوزبانه

حال که انواع هوش هشتگانه و هوش هیجانی را شناختیم و با ویژگی ها و جزئیات آن اشنا شدیم حال در این مقاله میخواهیم تاثیرات هوش هیجانی بر یادگیری کودک دوزبانه را بررسی کنیم .چه عواملی بر یادگیری تاثیرگذارند و هوش هیجانی چه سهمی در این تاثیرات دارد؟ با ما همراه باشید.

تاثیر هوش هیجانی در یادگیری کودکان دوزبانه

تاثیر هوش هیجانی در یادگیری کودک دوزبانه انقدر مهم است که ادعاهای بزرگی در این رابطه می شود، در این مقاله به بررسی این تاثیرات می پردازیم:

در مدرسه ، سواد آموزی و محاسبه از اهمیت بسیاری برخوردارند و باید محور برنامه درسی قرار گیرند تا استاندارد های آموزشی ارتقا یابد ؛ اما روانشناسان معتقدند به هوش هیجانی هم باید به همان اندازه توجه کرد.

چرا که هیجانات بر تمامی حوزه های زندگی ما ، از یادگیری گرفته تا ارتقای رفتار ،سلامتی ، و روابط ، تأثر می گذارند.

یاد گیری

یادگیری مبتنی بر هیجان است . نگاهی به کودکان دوزبانه ای که به افت تحصیلی دچارند این نکته را به ما میرساند که یکی از ابعاد هوش هیجانی یا در آنها شکل نگرفته یا آن که به اندازه کافی رشد نکرده است .

کودکان دوزبانه ای که هوش هیجانی پایینی دارند خیلی زود خسته و دلزده ، یا مضطرب می شوند و بعد در جایی دیگر دنبال موفقیت و توجه می گردند . نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه از آن حکایت دارد که برخورداری از مهارت های هیجانی علاوه بر آن که به افزایش پیشرفت تحصیلی کودک دوزبانه می انجامد ، فرصت های آموزشی بیشتری را نیز در اختیار معلمان قرار می دهد، چون کودکانی که هوش هیجانی بالایی دارند کمتر در کلاس شلوغ می کنند و لذا کمتر ضرورت پیدا میکند که معلمان وقت کلاس را صرف مداخله های انضباطی کنند.

افرون بر این ، هوش علمی که آن را بر اساس بهره هوشی و نمرات sat می سنجند ،ملاک معتبری برای پیش بینی موفقیت افراد در زندگی نیست .گلمن معتقد است در فرایند رشد و تکامل کودکان دوزبانه و سایر کودکان ، هوش هیجانی اهمیتی بسیار بیشتری از هوش علمی دارد .

او تأکید میکند که :

"در بهترین شرایط ، بهره هوشی یا همان IQ حدودا ۲۰ درصد در موفقیت افراد در زندگی نقش دارد ، و ۸۰ درصد این موفقیت وابسته به عوامل دیگر است ."

نتایج مطالعات متعدد حاکی از آن است که IQ تأثیر چندانی بر روند زندگی کودکان دوزبانه و سایر کودکان و میزان شادی و موفقیتشان ندارد. در تبیین این یافته می توان گفت که مهارت های شناختی با IQ در ارتباط اند ، اما تمایلات و انگیزه ها ریشه در هوش هیجانی دارند .

آمال و آرزوهای شخصی افراد را در جهت نیل به اهدافشان سوق میدهند . کودکان دوزبانه ای که هوش هیجانی بالاتری دارند به یادگیری و پیشرفت ، هم در داخل و هم درخارج مدرسه ، تمایل بیشتری نشان میدهند .

سلامتی

تردیدی وجود ندارد که هیجانات عمیقا بر سلامت کودک دوزبانه ما تأثیر گذارند.مغز و دستگاه عصبی و دستگاه ایمنی بدن ارتباط و پیوندی متقابل بایکدیگر دارند . پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند افرادی که احساسات خودشان را مخفی میکنند یا درباره بحران های هیجانی خود با کسی حرف نمی زنند ، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف قرار دارند.

نتایج مطالعات متعدد در این زمینه از آن حکایت دارد که برخورداری از روابطی مثبت و حمایت آمیز می تواند دارویی خوب یا حتی بهترین دارو برای تسریع روند بهبودی یا افزایش طول عمر باشد.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا